Сьогодні: 19 березня 2024, 16:59




Відповісти  [ 1 повідомлення ] 
 Міністерство України з питань Надзвичайних Ситуацій 
Автор Повідомлення
Адміністратор

З нами з: 19 травня 2009, 01:31
Повідомлень: 810
Звідки: Україна
Повідомлення Міністерство України з питань Надзвичайних Ситуацій
Працівники Міністерства України з питань Надзвичайних Ситуацій не заперечують існування паранормальних явищ. Наведу цитати із статті "Деякі аспекти безпеки людини в контексті цивільного захисту " журнал "Надзвичайна ситуація" № 3(65) за березень 2003 року:

"В основу сучасної класифікації надзвичайних ситуацій покладено природу їх виникнення. За характером виникнення надзвичайні ситуації поділяються на техногенні та природні.

Надзвичайними ситуаціями техногенного характеру можуть бути:

– радіаційні небезпеки;

– хімічні небезпеки;

– пожежовибухонебезпеки;

– гідродинамічні небезпеки;

– небезпеки на транспорті;

– небезпеки на системах життєзабезпечення.

Надзвичайними ситуаціями природного характеру можуть бути:

– геологічні небезпеки;

– гідрометеорологічні небезпеки;

– пожежі в природних екосистемах;

– медико-біологічні небезпеки.

Кожна з виділених груп надзвичайних ситуацій має свою швидкість поширення небезпеки, яка є складовою інтенсивності проходження надзвичайної події.

Чи вичерпний такий перелік надзвичайних ситуацій? Можливо, залишились поза увагою "чудеса", які іноді спричиняють людям загадкові за природою надзвичайні події.

З давніх-давен мислителі говорили: "Чудес немає – є той чи інший ступінь знання". За великим рахунком, віра в чудеса притаманна людям, що не розуміють суті й механізму подій.

Є випадки, коли люди стають свідками так званих аномальних явищ. У розумінні аномальних явищ поєднані повсякденність і новизна, наука і містика, смішне і трагічне ...і все це при тому, що точного визначення терміна – аномальне явище ніхто дати не може.

"Аномальним" можна рахувати будь-який випадок (надзвичайну ситуацію), пояснити який, спираючись на наявну наукову базу, неможливо. Підмічено, що багато людей-свідків аномальних явищ – це ті, хто перебуває у стані хвороби, фізичного і нервового виснаження, страху, тривожного чекання або просто емоційно чутливі люди. Можливо, тому пік аномальних явищ завжди припадає на особливо небезпечні часи – війни, природні катаклізми, економічні кризи, відсутність ідеалів, інтересу до життя. За таких обставин люди легко піддаються ілюзіям, які для них стають абсолютно реальними. Крім того, вони можуть справді зіткнутися з невідомим раніше їм явищем і розгубитись. Це призводить до прийняття неправильних рішень і дій, що ставлять під загрозу не тільки безпеку людини, що безпосередньо зазнала дії таких явищ, а й безпеку оточуючих людей.

Тому службу рятування можуть викликати надзвичайні ситуації, які реально існують тільки в уяві заявителів, але часто цілком реально становлять небезпеку.

За матеріалами російського журналу "Гражданская оборона" наведемо приклад події, що сталась у Москві.

До пошуково-рятувальної служби зателефонував чоловік із проханням допомогти йому розібратися з явищем, що не вкладалося в рамки відомих надзвичайних ситуацій. Він звертався до інших оперативних служб міста, але як тільки розповідав суть події, його сприймали, в кращому випадку, за жартівника. Суть її зводилась до того, що чоловік відчував в одній з кімнат власної квартири всі ознаки землетрусу.

Рятувальники прийняли рішення все ж таки виїхати на місце незвичайної ситуації й перевірити це повідомлення. Оперативний черговий почав шукати телефон термінової психіатричної допомоги – так, про всяк випадок.

У під'їзді будинку, де мешкав чоловік, уже зібралися сусіди й обговорювали незвичайну ситуацію. Як з'ясувалося, ЦЕ бачив не тільки господар квартири, але й сусіди. Зайшовши до кімнати, рятувальники почули незрозумілий гул і побачили шафу, що тряслася разом із посудом. У радіусі 1,5 м від шафи відчувалось, що підлога теж постійно дрижала. За хвилину перебування в кімнаті в усіх присутніх з'явився різкий головний бiль. Цього ж дня дивне аномальне явище зникло саме по собі.

Що ж було насправді на дев'ятому поверсі в одній із московських квартир – для рятувальників залишилося таємницею.

У кожному великому місті рано чи пізно виявляються приміщення, в яких люди – ні, не бачать привидів і не чують "барабашок" (хоч і це трапляється), а набагато гірше – зазнають поганого самопочуття, дістають тяжкі хвороби, передчасно йдуть із життя. І дуже часто люди в розгубленості організовують всебічне обстеження свого помешкання (попередньо обстежившись у лікарів на психічну "нормальність"). Наведемо приклади небезпечних місць, що спричинені діяльністю самої людини:

забруднення поверхневих та підземних вод органічними речовинами, що активізують мікробіологічні процеси;

підземні порожнини, які залишаються після видобутку вугілля, рудної сировини й будівельних матеріалів;

підземні трубопроводи та інші комунікації;

електричні мережі, радіо й телебачення;

звалища технічних і побутових решток;

сховища радіоактивних решток.

Серед факторів, які можуть спричинити страждання й захворювання людей під час їхнього перебування в таких місцях, слід назвати колонії деяких мікроорганізмів (патогенних мікробів, вірусів та грибків), токсичні речовини (сірководень, метан, діоксид вуглецю, важкі вуглеводи, пари ртуті тощо), хаотичні звуки різної послідовності й інтенсивності (шуми), пружні хвильові коливання землі, повітря й води, електромагнітні коливання (частотою 50 Гц і потужністю понад 5 кВт), ультразвуки підвищеної потужності, поля метрового, дециметрового й сантиметрового діапазонів, блукаючі електричні струми, магнітні поля, іонізуючі випромінювання (рентгенівське, альфа-, бета-, і гамма-випромінювання).

Методи визначення таких "згубних" місць та захист від їх патогенної дії добре відомі. Вони належать до компетенції екологів, медиків, біологів, токсикологів та інших фахівців.

До наступної групи належать природні геопатогенні зони з точно встановленими джерелами патогенних факторів. Зокрема, це ділянки землі й повітряного простору, що містяться над:

підземними водними потоками;

тектонічними розломами;

індукованими перехрестями, спричиненими перетинами тектонічних розломів підземними водними потоками;

родовищами різних мінералів і руд;

порожнинами.

Природними патогенними зонами є ділянки землі, де на невеликих глибинах залягають багаті на радій-226 кристалічні породи. Розкладаючись, радій-226 виділяє радіоактивний газ радон-222, який важчий за водень. Радон накопичується в повітрі підвальних приміщень і приміщеннях, що погано провітрюються. Шкода, яку завдають здоров'ю людей накопичення радону в оселях, громадських і промислових спорудах, дуже значна.

Патогенним є також місця:

страждань і загибелі людей;

на яких колись стояли споруди;

колишніх кладовищ;

дельти висохлих річок, заплав, затоплення під час повеней.


Під час тривалого перебування в таких зонах людина може тяжко хворіти. Найчастіше – це онкологічні, судинні й нервово-психічні захворювання.

Слід згадати результати багаторічних досліджень тектонічних розломів, виконані українським ученим, кандидатом геолого-мінералогічних наук Є. Штенголовим. Дослідження показали, що розломи ритмічно й синхронно розширюються і стискаються. Пульсація розломів викликає викидання з надр Землі електромагнітних випромінювань, що порушують роботу електронних, радіотехнічних та інших приладів.

Якщо над тектонічними розломами зведено громадську споруду, то під час розширення або стиснення розлому мешканці можуть почути незрозумілі звуки, що викликають страх, а негативні випромінювання з надр Землі з частотою, меншою 30 Гц, стають причиною різних галюцинацій.

Крім небезпечних для здоров'я людини місць, створених людиною й природними явищами, що вже з'ясовані, Землю густо перетинають енергетичні мережі візуально невидимих геопатогенних випромінювань ще до кінця не з'ясованого походження, а саме:

мережа Гартмана;

мережа Каррі.

Особливо небезпечними для організму людини є так звані місця "зуби дракона" та Д-зони.

Сучасна медицина, встановлюючи причини захворювань людей, не враховує впливу цих патогенних факторів. Урахування впливу наведених патогенних факторів суспільством стане можливим із часом, коли ця тематика знайде своє відображення в державних кадастрах природних ресурсів та в державних будівельних нормах України.

Отже, у кожному випадку достовірне встановлення причин аномальних надзвичайних подій, як правило, потребує серйозних всебічних досліджень, по суті перетворення такого "поганого місця" в лабораторію. В ній повинні працювати представники різних галузей наук, технічні фахівці, аналітики і т. д. Часто такий консиліум фахівців робить висновок, що місце помешкання для здоров'я людей є небезпечним і його потрібно змінити.

Наші предки таким чином "закривали" за наказом своїх мудреців цілі міста (принцип "тисячу років – місто, тисячу років – ліс"), які потім, через багато століть, відкривали наші археологи. Прийняття таких рішень ѓрунтувались на глибоких знаннях, які ми, на жаль, у переважній більшості забули.

Світоглядна безпека життя в глибині народних звичаїв була притаманна людям з давніх-давен. І хоча ми, як і весь світ, разом із загиблими цивілізаціями втратили безцінні знання про історію Землі, природні катастрофи і долі рiзних цивілізацій, частина цих знань закодована в різноманітних матеріальних і духовних джерелах. Багата була дохристиянська культура праукраїнців, що включала в себе світоглядні і господарські системи буття, народні традиції та вірування".

За матеріалами МНС України, http://mns.gov.ua/showarticle.php?doc=p ... /15.ua&p=1, автори статті: Олег Ювковецький, магістр державного управління, працівник МНС України Інна Ювковецька, інженер-геолог, досліджує геоенергоаномальні зони

_________________
З повагою, Андрій.

anomaly.pp.ua
ufology-news.com


03 червня 2009, 21:16
Профіль WWW
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Відповісти   [ 1 повідомлення ] 

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Вперед:  
 cron

При будь-якому використанні матеріалів сайту гіперпосилання на http://www.anomaly.pp.ua обов'язкове.

Зв'язок з адміністрацією сайту: admin[пошта]anomaly.pp.ua


Powered by phpBB © 2007 phpBB Group.

МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов ufology-news.com